Regnskoven - klodens rigeste økosystem

Zoologiske og botaniske anlæg

Stacks Image 7150
Træpython fra Ny Guinea men fotograferet i Vissenbjerg Terrarie. Foto Henrik Egede-Lassen
Der er flere muligheder i Danmark for at få en regnskovsoplevelse. Følgende er kun et lille udvalg;

Botanisk Have i København
Haven er et levende museum og rummer Danmarks største samling af levende planter samt den eneste genbank for vilde planter. Havens vigtigste opgave er at opretholde en righoldig og levende plantesamling til brug til forskning, undervisning og formidling. Botanisk Have huser et af verdens største herbarier, dvs. pressede og præserverede planter og svampe fra hele kloden. Der er også et flot palmehus, hvor man kan opleve mange af regnskovens planter og enkelte tropiske dyr.
http://botanik.snm.ku.dk/

Randers Regnskov.
Oprindeligt bygget af frivillige fra regnskovsgruppen Nepenthes i starten af halvfemserne. I dag er det et stort zoologisk anlæg med mange forskelige dyr, fisk og planter. Randers Regnskov har blandt andet søkøer, jaguar og en stor samling krybdyr. Mange af Randers Regnskovs dyr er fritlevende inde i store kupler. Man kan komme helt tæt på dyrene i kuplerne.

http://www.regnskoven.dk/

København Zoo
Zooblev grundlagt i 1859 og er en selvejende institution med et årligt besøgstal på ca. 1,2 mio. og 180 fuldtidsansatte medarbejdere. Havens mission danner grundlag for Zoos arbejde, hvoraf fremvisning af dyr samt forskning og bevarelse af truede dyrearter udgør de væsentligste arbejdsområder.  Zoo er miljøcertificeret efter adskillige standarder og arbejder målrettet med miljømæssige og bæredygtige tiltag indenfor økologi, byggeri, affaldssortering, ressourceforbrug, rengøringsmidler mm.
Zoo har både asiatisk elefant, tiger, lemurer og en tropeudstilling med dovendyr, krokodiller og fritflyvende sommerfugle.

http://www.zoo.dk/BesogZoo.aspx

Aalborg Zoo
Aalborg Zoo er en stor Zoologisk Have med sjældne dyrearter som f.eks. asiatisk løve og orangutang.De er det eneste sted i DK med disse dyr.
Aalborg Zoo bidrager til naturbevarelse ved at skabe kendskab til og forståelse for dyr og natur, for dermed at påvirke holdning og adfærd blandt gæster til gavn og glæde for natur og mennesker. Dette skal foregå via forskning, formidling og oplevelser centreret om havens dyr samt ved et kontinuerligt fokus på dyrevelfærd, naturbevarelse og miljøbevidsthed. Aalborg Zoo fokuserer både nationalt, såvel som internationalt i forskning, formidling og naturbevaringsprojekter. 

http://www.aalborgzoo.dk/forside.aspx

Givskud Zoo
I GIVSKUD ZOO kan du opleve omkring 700 dyr fordelt på cirka 60 forskellige arter. Omkring 1/3 af arterne er truede i naturen, og dyrene indgår derfor i et vigtigt internationalt avlssamarbejde mellem zoos fra hele verden. 
Som det eneste sted i Danmark kan du i GIVSKUD ZOO opleve gorillaer, se den meget sjældne afrikanske bongo-antilope eller møde (og ikke mindst høre) de kæmpe-store kæmpeoddere.

http://www.givskudzoo.dk/

Odense Zoo
Har lavet et fint Ocenarium basseret på en rejse igennem Sydamerika med mange forskellige klimatyper og blandt andet fritgående kejserskægtamariner og søkøer fra Guyanna. Odense Zoo har også en af Europas bedste anlæg til chimpanser.
http://www.odensezoo.dk/forside/

Vissenbjerg Terrarie
Terrariet i Vissenbjerg har fået vokseværk og har i dag en af Danmarks flotteste og største samlinger af padder og krybdyr.
http://www.terrariet.dk/

Den Blå Planet
Nordeuropas største akvarium med tusindevis af dyr og syv mio. liter vand. På Den Blå Planet kan man både opleve koralrev og tropisk ferskvand.
http://www.denblaaplanet.dk/