Regnskoven - klodens rigeste økosystem

Kontakt en forsker

Stacks Image 13907
Den danske forsker Michael Rothstein i gang med at samle myter om regnskovens dyr hos penanerne på Borneo. Foto Henrik Egede-Lassen
Find en forsker
Universiteterne er fulde af forskere, der er eksperter på hvert deres område, så inden du kontakter den første og den bedste forsker, er det vigtigt, at du har sat dig grundigt ind i hvilket område du ønsker at høre om, så det er let for universitetet at finde ud af, hvem der kan hjælpe dig - eller de kan komme med forslag til, hvor du ellers vil kunne få hjælp.
Der er en række forskellige måder, du kan komme i kontakt med forskerne på de forskellige universiteter på. Her er en liste over måden, du kan gøre det på, på det enkelte universitet:

Syddansk Universitet - SDU
SDU har en indgang for dig, der søger kontakt til en specifik forsker, eller vil kontakte et institut for at
finde frem til den helt rigtige forsker.
Københavns Universitet - KU 
KU tilbyder en let indgangsvinkel til de 6 hovedområder der forskes i på KU og et søgefelt til at
søge efter en specifik forsker.

Roskilde Universitet - RUC
På RUC’s hjemmeside kan du se en detaljeret oversigt over forskningsområder og på den måde let
finde frem til den rette forsker indenfor dit felt. Du kan også søge direkte efter en specifik forsker.
Aalborg Universitet - AAU
På AAU’s hjemmeside finder du alle universitetets forskningsområderne. Det er nemt at klikke sig frem til den helt
rigtige forsker.
Foredrag af studerende 
En anden mulighed er også at bruge studerende ved universiteterne til at holde oplæg eller foredrag. Det er ofte en fordel når der er tale om grundskoler, da de studerende er lidt tættere på eleverne i alder og niveau, så de har nemmere ved at tilpasse deres oplæg så alle kan forstå emnet.
En af mulighederne for at få en studerende ud eller besøge dem med dine elever er gennem
Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF), der har lokalforeninger på de fire største universiteter: UNF København, UNF Aarhus, UNF Odense og UNF Aalborg. Via deres hjemmeside www.unf.dk kan du finde information om de aktuelle tilbud der er i dit område.
Blandt de mange tilbud til grundskoler kan nævnes:
UNF København: Supplerende Naturvidenskab
Et undervisningsforløb rettet mod elever i 7.-10. klasse med fokus på naturvidenskabelige emner der ikke altid er i fokus i folkeskolen.
UNF Aarhus: UNF rykker ud
En mulighed for at få en foredragsholder ud på din skole og holde et spændende oplæg om relevant og aktuel naturvidenskab!
UNF rykker ud er fortrinsvis henvendt til 8.-10. klasse, med foredrag der er lagt på et fagligt niveau som passer til udskolingen. Foredragsholderne er for det meste studerende fra landets universiteter, der samtidig er frivillige arrangører i UNF.
Naturvidenskabernes hus
Naturvidenskabernes Hus tilbyder mange undervisningstilbud til elever og lærere i grundskolen og på ungdomsuddannelser, samt enkelte offentlige arrangementer. Mange af vores undervisningsforløb udspringer af gennemførte projekter med skole-virksomhedssamarbejde eller skoleudvikling. De er enten gratis tilgængelige på internettet eller udviklet som en aktivitet i Naturvidenskabernes Hus. Læs mere om de mange tilbud
her.
Novo Science Ambassadører
er et hold af unge talentfulde specialestuderende inden for naturvidenskabelige, farmaceutiske, medicinske og bioteknologiske uddannelser, der holder
gratis naturvidenskabelige foredrag for elever i 8. - 10. klasse og gymnasiet.
Skoletjenester
Ud over disse muligheder for at få en forsker eller studerende på besøg har forskellige af landets kulturinstitutioner og virksomheder dedikerede skoletjenester, hvor man kan henvende sig, hvis man er interesseret i at få en oplægsholder ud på skolen, ønsker et undervisningsforløb eller hvis man gerne vil have sin klasse ind på besøg. Vi gør opmærksom på at Unge Forskere ikke kan garantere at alle tilbud er gældende over alt i landet.
www.skoletjenesten.dk kan du se en stort udvalg af disse muligheder fordelt på niveau og område.
Derudover kan især nævnes:

Science Museerne i Aarhus
Skoletjenesten ved Science Museerne vil gerne hjælpe jer med, at gøre jeres besøg til en god og lærerig oplevelse. Vi tilbyder både formidlingstilbud med en formidler og gratis lån af materialekasser, som eleverne kan arbejde med på museerne. Vores formidlingstilbud er målrettet de forskellige klassetrin og foregår i Steno Museet, Væksthusene og Botanisk Have samt i Ole Rømer-Observatoriet

København ZOO skoletjeneste tilbyder eksperimenterende undervisning og oplevelser med levende dyr og effekter. Undervisningen understøtter de faglige mål for dagtilbud, grundskole og ungdomsuddannelserne.
Aalborg ZOO skoletjeneste tilbyder 24 forskellige undervisningstemaer med udgangspunkt i Zoos levende dyr og effekter som f.eks. kranier og skind, hvilket leder til en spændende og anderledes undervisning.
Odense ZOO skoletjeneste har fokus på verdens dyr, årsplaner, regnskov, tværfaglighed, evolution og de fælles mål.
Den Blå Planet i København tilbyder både undervisningsforløb og besøg.