Regnskoven - klodens rigeste økosystem

Forskning

Stacks Image 5706
Elefantforskning i Centralafrika. Foto Joel Gunther
Forskning kan defineres som en systematisk videnskabelig undersøgelse af et emne og forskere arbejder derfor konstant på bedre at forstå verden.
I et så kompliceret økosystem som regnskoven, er der mange ting vi ikke ved eller forstå f.eks. hvordan dyr og planter påvirker hinanden eller hvilke naturbeskyttelses metoder der er bedst egnet i et konkret område. Det er ikke kun et spørgsmål om at samle store mængder data ind men i høj grad også at forstå sammenhænge, se mønstre og være kreativ.
Danmark spiller i den forbindelse en stor rolle selvom vi både ligger langt fra ækvator og er et lille land.
Danske forskere sidder i Danmark og arbejder med regnskovsemner f.eks. hvordan frøer har udviklet sig over tid, men der er også mange danske forskere som tager lange ophold ude i regnskovene.
Danmark støtter også flere internationale forskningsstationer ude i regnskovene
På de næste sider kan du læse om hvordan det er at studere orangutanger, se film om dansk regnskovsforskning og læse lidt mere om forskere og deres projekter.
Stacks Image 11197
To forskere som arbejder med chimpanser i Tanzania. Eftersom chimpanser er tæt beslægtede med os, kan de også rammes af vores sygdomme og derfor bærer forskerne masker.
Stacks Image 5710
Forsker Rasmus Gren Havmøller hilser på et tamt sumatranæsehorn i Way Kampas, Sumatra. Foto Rasmus Gren Havmøller.