Regnskoven - klodens rigeste økosystem

Om fotograferne

Stacks Image 16001
Malaysisk hornfrø fotograferet af Paul Bertner
Det er utroligt svært at fotografere i regnskove for fugt og varme kan ødelægge udstyr, dyrene gemmer sig og ofte tager det lang tid at komme fra sted til sted. Mørke samt skyggende træer og blade, giver også store udfordringer. Derfor kræver det meget viden, øvelse, held og tid at få ordentlige billeder. Flere fotografer specialisere sig i bestemte temaer og bruger uger på at få det rigtige billede.

Følgende fotografer har bidraget med billeder til dette site;

Andrew M. Synder
Arbejder primært som forsker og har specialiseret sig i krybdyr og padder. Startede med at tage lidt billeder på må og få under sine feltophold og siden er det gået stærkt. Andrew har erkendt, at hvis vi skal bevare regnskoven, så skal vi både vide noget, men vi skal også helst kunne se og føle, hvorfor regnskovene er vigtige. Derfor tager Andrew både billeder af natur og menneskeskabte påvirkninger f.eks. guldminer.
http://andrewmsnyder.com/

Lena Stenseng
Uddannet biolog. Naturfotograf og videofotograf med interesse for alle dyr, men særlig for insekter, padder og krybdyr. Har publiceret populærvidenskablige artikler og rejseartikler. Rejser i store dele af verden, men især i troperne på jagt efter sære og spændende dyr.
www.lostbird.dk

Jan Pedersen
Er dansk, men bosat i Sverige og en af verdens dygtigste naturfotografer med en helt speciel stil, fuld af poesi. Har vunder flere priser for sine billeder.
Jan skriver også bøger om natur og arrangere både rejser og & fotokurser.
http://www.janpedersen.se/

Petr Bambousek
Blev grebet af fotografi og regnskov under en rejse i Costa Rica 2002. Arbejder mest i Latinamerika og på Borneo. Har vundet flere priser for sit arbejde. Petr er fra Tjekkiet.
http://www.sulasula.com/en/home/

Chris Jiménez
Er specialiseret i fuglefoto og har leveret størstedelen af alle fuglebilleder til dette site. Bor i Costa Rica og fotografere fra specielle skjul han selv bygger. Arrangere også fotokurser og fotorejser.
http://www.chrisjimenez.net/

Giovanni Mari
Rejser over hele kloden, men bor i Italien hvor han arbejder med marketing. Har fotograferet flere specielle dyr blandt andet mandril i Centralafrika.
http://photography.giovannimari.com/

Joel Gunther
Amerikansk foretningsmand bosat i Florida. Elsker Afrika og leveret en del billeder fra Congo blandt andet med Bayakafolk og skovelefanter. Har ingen hjemmeside, men er på Facebook.

JP Lawarence
Forsker primært i farvefrøer, men bruger også en masse tid på foto. Har leveret en del frøbilleder, insekter og asiatisk elefant.
http://www.jp-lawrence.com/

Carsten Broder Hansen
Tropebiolog, videnskabsjournalist, fotograf. Carsten har bl.a. været udstationeret på Borneo for Danida som rådgiver i naturfredningsprojekter, og han har været ekspeditionsleder for filmhold på optagelse i regnskoven. Har endvidere publiceret alverdens videnskabelige artikler.
Carsten har skrevet de fleste tekster og leveret mange af billederne på dette site. Arbejder på DTU med videnskabsformidling.
http://www.dtu.dk/Service/Telefonbog/Person?id=14489&tab=2&qt=dtupublicationquery

Henrik Egede-Lassen

Har dokumenteret naturen på alle 7 kontinenter under og over vandet blandt andet for National Geographic.
Henrik er en af folkene bag på dette site og ejer naturformidlingsbureauet Zoomedia.
http://www.zoomedia.dk/
 
Martin Vestergaard
Martin er biolog og fandt i forbindelse med sit speciale hidtil ukendte paddearter. Den ene, en ny art af Afrikas eneste levendefødende tudser, er opkaldt efter ham af forskere på Britisk Museum:
Nectophrynoides vestergaardi. Når han ikke rejser af lyst arbejder han som miljø- og udviklingsrådgiver i hele verden.
Martin er fagkonsulent på dette site og har også skrevet flere af teksterne samt leveret en masse flotte billeder. Har ingen hjemmeside.

Paul Bertner

Har en baggrund inden for cellebiologi og er i dag en af verdens bedste makrofotografer. Er canadier, men rejser det meste af året rundt i forskellige regnskove. Ikke alene er han i stand til at lave flotte billeder men han er også i stand til at finde ny og spændende adfærd. Har vundet flere priser og leveret størstedelen af alle makrobilleder til dette site.
https://pbertner.wordpress.com/

Fabian Mühlberger
Dygtig tysk forograf med forskningsbaggrund inden for evolution, økologi og biodiversitet. Tager båder billeder over og under vand.
Rejser over hele verden og er på Facebook, men har ingen hjemmeside endnu.


Michael O Jørgensen
Michael er dyretekniker med speciale i naturbevarelse. Han er forfatter, foredragsholder, fotograf, dykker og rejseleder.
Han har rejst i mere end 55 lande og arbejdet i store dele af verden
inden for naturbevarelse, zoologiske haver og økoturisme. Han ejer desuden firmaet Biozooinformation, der yder konsulent-bistand til zoologiske haver og dyreparker samt firmaer, der arbejder med økoturisme.
http://www.biozooinformation.eu/michael-o-jorgensen
Stacks Image 7538
Kolibri i flugt. Foto Petr Bambousek.